Szakadékba zuhant egy munkásokat szállító teherautó Nepálban

Megcsúszott az úton, és 50 métert zuhanva a szakadékba csapódott pénteken egy útépítőmunkásokat szállító teherautó Nepál északi részén, Musztáng körzetben. A balesetben legkevesebb 20 ember meghalt, 12 megsérült - közölte a helyi rendőrség.

A 32 utast szállító jármű egy keskeny, aszfaltozatlan országúton haladt, de lesodródott az úttestről, és a szakadékba zuhant - részletezte a rendőrség.

A baleset oka egyelőre nem ismeretes, de az előzetes feltételezések szerint azért történt, mert a teherautó túlságosan nagy sebességgel haladt, és elvesztette egyensúlyát - közölték a hatóságok.
A szerencsétlenségben életét vesztette a jármű vezetője is. A sérülteket mentőhelikopterrel szállították a közép-nepáli Pokhara kórházába, állapotuk válságos.Az áldozatok egy autópálya építésén dolgoztak a kínai határnál. Ebédszünetről tartottak vissza az építkezés helyszínére.

A közúti balesetek nagyon gyakoriak Nepálban, évente mintegy 1800-an esnek áldozatul. Az ok az utak rossz állapota és a hegyi utak veszélyessége, valamint az, hogy a járművek gyakran rossz állapotban, túlzsúfoltan közlekednek.
Tavaly októberben 31 hindu zarándok halt meg Katmandutól körülbelül 50 kilométerre nyugatra, mert buszuk egy folyóba zuhant.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180706-szakadekba-zuhant-egy-munkasokat-szallito-teherauto-nepalban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn