Kitiltották a strandokról a migráns árusokat Olaszországban

Biztonságos tengerpart névvel rendelt el hatósági fellépést Matteo Salvini olasz belügyminiszter pénteken az olaszországi tengerparti strandokon a legkülönbözőbb használati cikkeket és szolgáltatásokat áruló migránsokkal szemben.

A római belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón Salvini kijelentette, hogy azoknak az olaszoknak, akik szerencsések, és a napernyők alatt pihenhetnek, joguk van, hogy ezt biztonságban tegyék.
A belügyminiszteri rendelet szerint idén nyáron az olaszországi tengerpartokat tüzetes ellenőrzésnek vetik alá a strandokon mozgóárusként tartózkodó bevándorlók eltávolítására. A helyi rendőrségek feladata lesz a tengerparti járőrszolgálat megerősítése. 

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga párt elnöke egy medencében fürdik 2018. július 3-án egy suvignanói birtokon, amelyet 2007-ben sikerült visszaszerezni véglegesen az olasz maffiátólForrás: MTI/EPA-ANSA/Fabio Di Pietro

Azokról a bevándorlókról van szó, akik az olaszországi strandokon a legkülönbözőbb strandcikkeket cipelik magukkal és árusítják, a bizsuktól a napszemüvegeken át a labdákig és a fürdőruhákig, sőt élelmiszerig. Van közöttük észak-afrikai, közép-afrikai és ázsiai származású is. Szolgáltatásként tetoválást és frizurakészítést, valamint kínai masszázst is ajánlanak.

Közismerten "vu' comprának" nevezik őket olaszul, mivel ezt a mondatot (akarsz vásárolni?) ismétlik folyamatosan, miközben portékájukat kínálják.

Az olasz törvények szerint a pénzbüntetés mellett a rendőrök lefoglalhatják az árut is, de ettől eddig a hatóságok eltekintettekForrás: Shutterstock

A hatályos olasz törvények szerint az árusok, mivel feketén végzik tevékenységüket, 100 eurótól 7 ezer euróig terjedő bírsággal büntethetők az áru lefoglalásával, ezt azonban a hatóságok eddig ritkán hajtották végre.

Matteo Salvini most felszólította a tengerparti önkormányzatok polgármestereit és a helyi kereskedőket is, hogy aktívan tegyenek a migránsok eltávolításáért.
A Confesercenti olasz kereskedelmi, idegenforgalmi és szolgáltatási szövetség üdvözölte a belügyminiszteri intézkedést, hangsúlyozva, hogy az érintett ágazatokban Olaszországban mintegy 100 ezer bevándorló dolgozik feketén, 22 milliárd euró forgalomtól fosztva meg a törvényesen ugyanezen a területen dolgozókat.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180706-kitiltotta-a-strandokrol-a-migrans-arusokat-az-olasz-belugyminiszter.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn