Leszúrtak két rendőrt egy tüntetésen Azerbajdzsánban

Azerbajdzsánban leszúrtak két rendőrt egy nem engedélyezett tüntetésen a tiltakozók a nyugati fekvésű Gandzsa városában kedden - derült ki az azerbajdzsáni főügyészség, belügyminisztérium és nemzetbiztonsági szolgálat együttes közleményéből.

A hatóságok szerint "vallási indíttatású radikálisok 150-200 fős csoportja gyülekezett Gandzsa városvezetésének épülete előtt rendbontás szándékával". A hatóságok arról is tájékoztattak, hogy a tüntetők figyelmen kívül hagyták a rendőrök figyelmeztetéseit, ellenálltak a rendőri intézkedéseknek a magukkal hozott ütő, illetve szúró-vágó fegyverekkel.

A rendvédelmi szerveknek sikerült feloszlatniuk a hatósági engedéllyel nem rendelkező tiltakozó akciót, amelynek 40 résztvevőjét előállították, míg a többieknek sikerült elmenekülniük.

Őrizetbe vették a polgármester támadóját

A helyi sajtó úgy tudja, a tűntetést egy férfi őrizetbe vétele váltotta ki, akit azzal gyanúsítanak, hogy közel lehetett a város polgármestere, Elmar Veliyev elleni támadáshoz a múlt héten.

Veliyevet és testőrét július 4-én lőtték meg hivatala előtt. Mindkettőjüket kórházba vitték.

A hatóságok szerint a feltételezett elkövető, Yunis Safarov egy radikális iszlamista csoport tagja, és összeesküvést szőtt a hatalom megdöntésére. Az utóbbi napokban a Veliyev elleni támadás és a hatóságok által nem engedélyezett tűntetésekre való felhívások miatt 11 gyanúsítottat állítottak elő.



Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180710-azerbajdzsanban-rendorok-vesztettek-eletuket-egy-tuntetesen.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn