?>

Van, aki csak kopogtatva ad életjelet magáról - még mindig túlélők után kutatnak Indonéziában a borzalmas földrengés után

Fotó: Northfoto

Fotó: Northfoto
 

Még mindig keresik az indonéziai földrengés túlélőit, az áldozatokat tömegsírokba temetik.

Már most 832 áldozta van a pénteki indonéziai földrengésnek, de ez a szám még növekszik. A 7,5-ös erősségű földrengés okozta szökőár ledöntött egy palui szállodát és egy bevásárlóközpontot is.

A beszámolók szerint a rengeteg áldozat miatt tömegsírokra lesz szükség, hogy elkerüljék a fertőzésveszélyt. A mentési munkálatok során azonban még számítanak túlélőkre. A leomlott hotel alól kiáltásokat lehet hallani, a bevásárló központ alól pedig sok mobil ad jelet. De a mentést nehezíti, hogy a romok nagyon instabilak és az utak és a repterek is megrongálódtak úgyhogy a segítség is nehezen jut el az áldozatokhoz.

„Segítségért kiáltanak. Vizet, ételt juttattunk be nekik, de nem ez az, amire igazán szükségük van, ki akarnak szabadulni. Van, aki csak kopogva ad jelet” – mondta a mentőmunkálatok egyik résztvevője.

A beszámolók szerint a helyzet kaotikus. Az utcán holttestek hevernek és több ezren keresik kétségbeesve a hozzátartozóikat.

Index

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/indonezia-foldrenges-tulelok-kutatas/syygtee

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn