?>

157 év börtönt kapott az orvos, aki úgy osztogatta az ópiáttartalmú gyógyszereket, mint a cukorkát

157 év börtönt kapott az orvos, aki úgy osztogatta az ópiáttartalmú gyógyszereket, mint a cukorkát

Az orvos szerint ő csak bűnbak, az amerikai orvosok között ugyanis bevett szokás, hogy mindent kábítószerekkel akarnak elintézni.

Több mint másfél évszázados büntetést kapott egy amerikai orvos, mert a bíróság szerint mértéktelenül írt fel betegeinek ópiáttartalmaú gyógyszereket, amelyek súlyos kábítószer-függőséget okoznak. Az orvos összesen 157 év büntetést kapott még júliusban, de most adott először interjút, a CBS televízió vasárnap esti műsora mutatta be a történetét.

Barry Schultz maga kérte, hogy megszólalhasson, azt mondta, ő ebben az egész ügyben csak egy bűnbak, és visszautasította, hogy az ügyész gyilkosnak nevezte őt. Azt állította, hogy több száz orvoskollégája szintén korlátozás nélkül ír fel opiáttartalmú, kábító hatású fájdalomcsillapítókat, tehát ez tulajdonképpen bevett szokás az Egyesült Államokban.

A riport szerint Schultz egyik úttörője volt a fájdalmak enyhítését ígérő, úgynevezett fájdalomcsillapító klinikák kialakításának. Ezek az intézmények még a 2000-es évek elején szaporodtak el Floridában, és akkortól kezdve e déli államot orvosok, kábítószer-kereskedők, és gyógyszerektől függővé vált szenvedélybetegek lepték el. Dave Aronberg floridai ügyész - akinek a hivatala Schultz ellen lefolytatta a pert - a CBS riporterének úgy fogalmazott:

2010-ben és 2011-ben több fájdalomklinikánk volt, mint McDonald's éttermünk.

Ezeknek az intézményeknek a működését nagyon lazán szabályozták, és a páciensek készpénzért, orvosi faggatódzás nélkül vásárolhattak opiáttartalmú fájdalomcsillapítókat. Barry Schultz az egyik ilyen fájdalomklinika igazgatója volt Delray Beach-en. Olyan mértékben írt fel a hozzá fordulóknak opiáttartalmú gyógyszereket, hogy az ügyészség kábítószer-kereskedőként kezelte őt. Az amerikai kábítószer-ellenőrzési hivatal (DEA) adatai szerint Schultz 2010-ben egyetlen páciensének hét hónap alatt csaknem 17 ezer Oxikodon tablettát írt fel. Ez egy félszintetikus filmtabletta, amelynek erős narkotikus hatása van és függőséget okoz.Forrás: http://hvg.hu/vilag/20181001_157_ev_bortont_kapott_az_orvos_aki_ugy_osztogatta_az_opiattartalmu_gyogyszereket_mint_a_cukorkat#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn