Japánban több mint hatvanezer háztartás maradt áram nélkül

Több mint hatvanezer háztartás maradt áram nélkül Japán Honsú szigetén a Trami tájfun miatt, amely vasárnap csapott le a szigetország középső és északi részére.

Az NHK közszolgálati tévécsatorna beszámolója szerint legkorábban csütörtökre állíthatják helyre a megrongálódott vezetékeket.

Az áramkimaradás a legnagyobb problémát Sidzuoka prefektúra területén okozta, ahol mintegy 3,8 millió ember él, és ahol az energiahiány miatt vasárnap óta nem működnek a lakosság vízellátását biztosító szivattyúk. Ezekben a körzetekben az embereknek lajtos kocsikból osztanak vizet. A rendőrség adatai szerint az áramhiány miatt mintegy 600 közlekedési csomópontban nem működnek a forgalmi jelzőlámpák, ami komoly gondot okoz a közlekedésben is.

Az országra lezúduló trópusi viharban ketten meghaltak, ketten eltűntek, 170-en pedig megsérültek. Az ország jelentős részén akadozott a közúti forgalom.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181003-japanban-tobb-mint-hatvanezer-haztartas-maradt-aram-nelkul-a-trami-tajfun-miatt.html

Origo