?>

Merénylet az amerikai elnök ellen: mérget küldtek Trumpnak

Ricint tartalmazó borítékot küldtek Donald Trump amerikai elnöknek is

Ricint tartalmazó borítékot küldtek Donald Trump amerikai elnöknek is
 

Washington – Ricint tartalmazó borítékot küldtek Donald Trump amerikai elnöknek – jelentette a Fehér Ház biztonsági szolgálatára hivatkozva több amerikai médium is kedden este!

A Fehér Házba még hétfőn küldték az erős mérget tartalmazó borítékot, amelyet azonban még azelőtt kiszűrtek, hogy bekerült volna az elnöki hivatalba. A borítékban lévő fehér port egyelőre a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szakemberei elemzik, de feltételezéseik szerint kapcsolat lehet a Pentagonba küldött ricines levelek és a Donald Trumpnak címzett boríték között.

Kedden ugyanis a Pentagon szóvivői bejelentették: hétfőn két, mérget tartalmazó boríték érkezett a védelmi tárcához: az egyik James Mattis védelmi miniszter, a másik John Richardson admirális, a tengerészeti hadműveletek irányítója címére. A levelek a minisztériumhoz érkeztek ugyan, de a postázó nem a főépületben található, ahol a miniszter irodája is van, így senkit nem fertőzhettek meg. Hétfő óta a tárcához érkező valamennyi levelet elkülönítették, egyenként vizsgálják át azokat.

A ricint rendkívül erős méregként tartják számon, a biológiai fegyverek egyik hagyományos hatóanyaga. A szervezetbe jutva fulladást, hányást és belső vérzéseket okoz, s végső soron halálhoz vezethet. Kedden a Fox televízió azt jelentette, hogy Ted Cruz texasi republikánus szenátor houstoni irodájába szintén gyanús fehér port tartalmazó levelek érkeztek, két embert kórházba is vittek. A hatóságok azonban nem adtak tájékoztatást a fehér por mibenlétéről.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/politika/ricint-tartalmazo-boritekot-kapott-trump/lmwjx6j

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn