?>

Az igazi no-go zóna: csapdákat állítanak a rendőröknek, gerillaharcot folytatnak ellenük

Ide jutott a Macron-vezette Franciaország.

 

A francia-svájci-német hármashatáron lévő Mulhouse városában egyre nagyobb a feszültség, az elmúlt hetekben több komolyabb összetűzés is volt a rendőrség és a fiatalokból álló migránsbandák között. A mostani hétvégén volt a legdurvább összecsapás, hiszen a bandák gerillacsoportokra jellemző taktikát alkalmaztak az egyenruhások ellen, csapdát állítottak fel, majd megtámadták rendvédelmi erőket. 

A helyiket sokkolta az órákon át tartó összecsapás, mely során a fiatalokból álló csoportok szemeteskukákat gyújtottak fel a Drouot-negyedben, majd autókat rongáltak és semmisítettek meg. 

Az egyik helyi lakos este fél kilenc magasságában hívta fel a rendőröket, ugyanis a háza előtt kezdődött a zavargás. Ekkor még nem is sejtette, hogy az csak a kezdet volt és a pokol csak ezek után fog elszabadulni. A helyi sajtó beszámolója szerint, amikor a rendőrök kiérkeztek a Rue de la Navigationra, a bandák különböző fegyverekkel támadtak rájuk, elsősorban vascsövekkel, majd köveket dobtak feléjük. 

 
Fotó: AFP
A rendőröket meglepetésként érte a fogadtatás, ezért azonnali helikopteres erősítést kértek. 

A hatóságok ellen egy előre kitervelt támadást hajtottak végre, még a háztetőkön is volt pár bandatag, akik onnan támogatták kövek dobálásával a lent randalírozó társaikat. 

A rendet csak hajnali háromra tudtuk teljesen helyreállítani"

– közölte a rendőrség. 

A legmegdöbbentőbb azonban az, hogy a támadók közül egy embert sem vettek őrizetbe.

Franciaországban egyre gyakoribbak az ilyesfajta erőszakos bűncselekmények, az egyik legsúlyosabb szinte napra két éve történt, mikor fényes nappal, élve égettek el egy rendőrt Párizsban. 

 


Forrás: https://888.hu/article-az-igazi-no-go-zona-csapdakat-allitanak-a-rendoroknek-gerillaharcot-folytatnak-ellenuk

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn