?>

Beismerő vallomást tett a ricines levelek feladója

Beismerő vallomást tett a korábban ricinesnek vélt leveleknek a Fehér Házba és a Pentagonba küldésével gyanúsított férfi, akit szerdán tartóztattak le az Egyesült Államok középnyugati Utah államában – tudatta csütörtökön az amerikai igazságügyi minisztérium. A levelekről időközben kiderült, hogy nem mérgező ricinusmagokat tartalmaztak.

A 39 éves volt tengerészgyalogos, William Clyde Allen III. beismerte, hogy leveleket küldött

  • Donald Trump amerikai elnöknek,
  • Christopher Wray FBI-főnöknek,
  • James Mattis védelmi miniszternek és 
  • John Richardson admirálisnak, a tengeri hadműveletek irányítójának címezve.

A borítékok egyike sem jutott el a címzetthez, mert már a postázóban kiszűrték őket.

A ricint rendkívül erős méregként tartják számon, a biológiai fegyverek egyik hagyományos hatóanyaga. A szervezetbe jutva egy csöppnyi mennyiség is fulladást, hányást és belső vérzéseket okoz, végső soron halálhoz vezethet. Nincs ismert ellenszere. A mérget a ricinusmagból lehet kinyerni.

A hatóságok nem közölték, hogy mi lehetett Allen indítéka. A férfi ellen pénteken emelnek vádat, 25 ezer dolláros (7 millió forintos) óvadék ellenében védekezhet szabadlábon. Allen 1998 és 2002 között szolgált a haditengerészetben, a második legalacsonyabb rangig jutott, mielőtt leszerelt.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181005-beismero-vallomast-tett-a-feher-hazba-gyanus-leveleket-kuldo-utahi-ferfi.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn