?>

Donald Trump jelöltje letette az esküt

Hiába próbálta befolyásolni Soros György és csapata az Amerikai Egyesült Államok főbírójelölt szavazását, a multimilliárdos tőzsdespekuláns ügynökei kudarccal jártak. Ez olyannyira igaz, hogy a frissen megválasztott főbíró, Brett Kavanaugh azóta már a hivatali esküt is letette.

Helyi idő szerint szombaton este letette a hivatali esküt Brett Kavanaugh, aki az Egyesült Államok 114. alkotmánybírája lett.

Alig másfél órával azt követően, hogy a szenátusban 50:48 arányban megszavazták a jelöltségét.

Brett Kavanaugh - a hagyományok szerint Bibliára tett kézzel - felesküdött a legfelsőbb bíróság bírói tisztségére.

Brett M. Kavanaugh esütétel közbenForrás: AFP/Fred Schilling

Az új főbírót John Roberts, a legfelsőbb bíróság elnöke eskette fel zárt körű ceremónia keretében. A szertartáson részt vett az az Anthony Kennedy alkotmánybíró is, akinek nyáron bejelentett visszavonulása miatt jelölte Donald Trump elnök az addig washingtoni fellebbviteli bíróként dolgozó Kavanaugh-t.

Ez azt jelenti, hogy Brett Kavanaugh kedden már részt vesz a legfelsőbb bíróságon folyamatban lévő ügyek tárgyalásán.

Donald Trump, útban egy választási nagygyűlésre Kansasbe, az elnöki különgépen közzétett Twitter-bejegyzésben gratulált az új főbírónak, és egyúttal bírálta a demokrata politikusokat szörnyűséges támadásaikért Kavanaugh ellen. Itt Donald Trump egy korábbi Twitter-üzenetére gondolt, amiben megjegyezte, hogy kik támadják: sorosista ügynökök.

Donald Trump a kíséretében lévő újságíróknak azt mondta: azért is döntött Kavanaugh jelölése mellett, mert a bíró tiszta múltú ember.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181007-brett-kavanaugh-esku.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn