?>

Erős földrengés rázta meg Haitit

Erős, 5,9-es földrengés rázta meg Haitit helyi idő szerint szombaton - közölte az amerikai földtani intézet, az USGS.

A földrengés középpontja a karibi ország fővárosától, Port-au-Prince-től 20 kilométerre észak-nyugati irányban volt, nagyjából 15 kilométeres mélységben.

Az első információk szerint több városban épületek dőltek össze, Plaisance városban leomlott egy katolikus templom homlokzata.

Receiving images via WhatsApp. Auditorium in Gros-Morne, commissariat in Port-de-Paix. #haitipic.twitter.com/clH4zLvh2q

— Laura Wagner (@TiLauraRose) 2018. október 7.

A helyi sajtó szerint egy ember meghalt egy összedőlt előadóteremben Gros Morne városban. A hatóságok közlése szerint az ország északi részein többen megsérültek, a földmozgás pánikot is keltett a lakosság között.

Based on local media reports across Northern #Haiti, there is a scene of chaos in the area. There is significant infrastructural damage, and by morning the severity will become more clear for the Haitian community of Gros-Mourne, which is home to about 200,000 people. pic.twitter.com/bvaavGLHeu

— TTWeatherCenter (@TTWeatherCenter) 2018. október 7.

Haitit 2010-ben 7-es erősségű földrengés sújtotta, amelyben több mint 220 ezer ember halt meg. Az ország azóta sem tudott teljesen lábra állni a katasztrófa következményeiből.

A 2010-es földrengés letarolta HaititForrás: AFP/Hector RetamalForrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181007-foldrenges-haitin.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn