?>

Kegyetlenül megkínoztak és megerőszakoltak egy újságírót Bulgáriában

Brutális gyilkosság áldozata lett Viktorija Marinova bolgár oknyomozó újságíró – jelentette vasárnap a Terminal 3 című bolgár hírportál és az OCCRP újságíró szervezet. Egyelőre nem tudják, hogy Marinovát a munkája miatt ölték-e meg.

A Terminal 3 jelentése szerint Marinovát a román határon, Ruszében gyilkolták meg, és halála előtt meg is kínozhatták.

Egyelőre nem tudni, hogy Marinova meggyilkolása összefüggésben áll-e a munkájával. A televíziós riporter korrupciós ügyek után kutatott.

Bulgarian journalist was raped and brutally murdered in city of Ruse. Viktoria Marinova was TV anchor and director in the local tv station TVN. Her last reportage was connected with misusing of public funds which @BivolBg investigates (& they were subject of pressure) pic.twitter.com/JZoOqJFsWP

— Ruslan Trad (@ruslantrad) 2018. október 7.

Legutóbb a GP-gate nevű ügy feltárásán dolgozott, melyben több újságíró annak járt utána, hogy építési vállalkozások és tanácsadó cégek hogyan verték át az adófizetőket több millió levával európai uniós támogatásokból. Az ügy a GP nevű vállalatcsoportról kapta a nevét, amelynek kulcsszerepe lehetett a korrupciós ügyekben. 

Harlem Désir, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadságért felelős képviselője a Twitteren megdöbbenésének adott hangot a „szörnyű gyilkosság” miatt. „Sürgősen teljes körű és alapos vizsgálatra van szükség. A felelősöket el kell számoltatni” – húzta alá a francia politikus.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181007-megoltek-egy-oknyomozo-ujsagirot-bulgariaban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn