?>

A legfrissebb adatok szerint közel kétezren haltak meg Indonéziában

A legfrissebb összesítések szerint már 1944 halottja van az indonéziai Celebeszt megrázó, 7,5-ös erősségű földrengésnek és az azt követő szökőárnak – közölte a helyi katasztrófavédelem hétfőn.

Muhammad Thohir, a hadsereg szóvivője szerint még tovább emelkedhet a halálos áldozatok száma, mert egyelőre nem kaptak utasítást arra, hogy leálljanak a halottak utáni kutatással.

A hatóságok attól tartanak, hogy akár az ötezret is elérheti az eltűntek száma.

Forrás: AFP/Muhammad Rifki

Szeptember 28-án történt a természeti katasztrófa, és már gyakorlatilag nagyon kicsi az esélye annak, hogy találnak élve maradt embereket az összedőlt épületek romjai alatt.

A földrengésben megsemmisült házak számát mintegy 66 ezerre becsülik. Feltehető, hogy sokan rekedtek a romok alatt azokon a területeken, ahova a megrongálódott infrastruktúra és egyéb okok miatt még nem jutott el a hatósági segítség.

Forrás: AFP/Muhammad Rifki

Az első helikopteres szállítmányok is csak hamarosan érkezhetnek meg az érintett körzetekhez.

A helyi segélyszervezetek, közte a vöröskereszt adatai szerint, mintegy 1800 embert kezelnek kórházakban különböző mértékű sérülésekkel.

Forrás: MTI/AP/Rifki

Az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatalának (OCHA) értesülései szerint csaknem 200 ezer embernek van sürgős szüksége segítségre, akik közt rengeteg gyerek is van.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181008-tovabb-emelkedett-az-aldozatok-szama-indoneziaban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn