?>

Felszámoltak egy migránsokat csempésző hálózatot Belgiumban

Felszámoltak egy embercsempész bandát Brüsszelben, a csoport főként szudáni és eritreai bevándorlóknak segített eljutni Nagy-Britanniába.

A szövetségi ügyészség tájékoztatása szerint az üggyel kapcsolatban tíz embert vettek őrizetbe, hármukat azonban később szabadon engedték, a többi gyanúsított ellen vádat emeltek bűnszervezetben való embercsempészet vádjával. Állampolgárságuk egyelőre nem ismert.

A vádhatóság arról számolt be, hogy a hálózat tagjai naponta körülbelül húsz embert szállítottak hűtőkocsikkal a szigetországba, fejenként 500-2500 euróért.

A migránsok először vonattal elmentek a dél-belgiumi Rochefort-Jemelle-be, innen mintegy 15 kilométert gyalogoltak, és ott vették fel őket a teherautókkal.

„Gyakran borzalmas és veszélyes körülmények között szállították az áldozatokat a rakomány között” – közölték.

Az akció során nyolc migránst is kihallgattak, akik nagy valószínűséggel éppen a bűnözőket várták az autópálya-pihenőben. Őket a bevándorlási hivatal gondjaira bízták a rendőrök.

A brüsszeli Gare du Nord pályaudvar közelében lévő Maximilien parkban hosszú ideje sok olyan migráns táborozik, akik nem nyújtanak be menedékkérelmet Belgiumban, arra várva, hogy Nagy-Britanniába távozhassanak.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181008-a-hatosagok-felszamoltak-egy-embercsempesz-csoportot-belgiumban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn