Megtalálták a lezuhant indonéz repülő fekete dobozát

Megtalálták a lezuhant indonéz repülő fekete dobozát

A tengerben kutató búvárok a felszínre hozták a Lion Air légitársaság gépének fekete dobozát. A búvárok látták a gép törzsét is.

Búvárok megtalálták a Jávai-tengerben és felszínre hozták a Lion Air indonéz légitársaság nemrég lezuhant repülőgépének egyik feketedobozát - közölte az egyik búvár a helyi médiával.

"A feketedoboz a gép törmelékei között a tengerfenék homokjában volt" - mondta a búvár a Metro tévének nyilatkozva. A műszer sértetlen - tette hozzá, de az nem derült ki, hogy a repülési adatokat rögzítő vagy a pilótafülkében elhangzó beszélgetést rögzítő berendezést találták meg. Egy másik búvár arról számolt be, hogy látták a gép törzsét is.

A mindössze két hónapja gyártott Boeing 737-800 típusú gép  nem sokkal jakartai felszállása után zuhant a tengerbe, 189 emberrel a fedélzetén. Az indonéz hadsereg szerdára hajózási radarral felfedezett egy 22 méter hosszú tárgyat a Jávai-tenger fenekén, 32 méteres mélységben. A tárgy valószínűleg a repülő törzse.

A roncsok és holttestek után szerdán már 44 hajó kutatott, túlélőről nem tudni.Forrás: http://hvg.hu/vilag/20181101_Megtalaltak_a_lezuhant_indonez_repulo_fekete_dobozat#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn