Egy sorosista muszlim nő a burka szabad viseléséért perli a francia államot

Egy 41 éves muzulmán nő, akit korábban megbüntettek burka viselésért, most a Soros György embereivel teletűzdelt ENSZ Emberi Jogi Bizottsága ajánlásával perli a francia államot.

A francia RTL-re hivatkozással a Les Valeurs Actuelles című konzervatív hetilap arról tudósít, hogy az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának döntésére utalva egy korábban a burka viseléséért 50 eurós pénzbírságra ítélt muszlim nő most a francia állam ellen nyújtott be kerestet és követel 10 ezer euró kártérítést.

Une femme portant le niqab attaque l'État pour non application des recommandations du comité des droits de l'Homme de l'ONU, une première https://t.co/x2ZwMPPrAs

— RTL France (@RTLFrance) 2018. október 30.

Az Origo már megírta, hogy a bevándorláspárti spekuláns befolyása alatt álló ENSZ Emberi Jogi Bizottság ajánlásban rótta meg Franciaországot amiatt, mert Párizs 2011-től betiltotta a nikáb és az egész testet, még a szemet is lefedő burka használatát.

A 41 éves nő ügyvédje szerint a francia, nikábot és burkát betiltó jogszabály ellentétes az ENSZ ajánlásával, így jogosult a kártérítésre.

Az ENSZ október 22-én hozta nyilvánosságra a döntést, a muszlim nő ügyvédje már két nap múlva levelet intézett Nicole Bellobet francia igazságügyiminiszterhez, tette hozzá az RTL riportere, mondván, hogy véleménye alapján a francia törvény megsérti a nemzetközi jogot, ezért pedig 10 ezer euró kártérítés illeti meg a korábban 50 euróra ítélt muszlim nőt.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181101-egy-sorosista-a-burka-szabad-viseleseert-perli-a-francia-allamot.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn