Felfoghatatlan: kivégeztek egy szobalányt, mert megölte a vele erőszakoskodó főnökét

Fotó: Northfoto

Fotó: Northfoto
 

Kivégeztek egy szobalányt Szaúd-Arábiában, mert az megölte főnökét, azért, mert az meg akarta erőszakolni.

Tuti Tursilawati-t hétfőn végezték ki Mekka tartomány Ta'if városában. Az ítéletről nem értesítették az egy gyermekes anya családját, így azok egyáltalán nem tudtak a kivégzésről.

A szobalány kivégzése már a negyedik olyan eset Szaúd-Arábiában, mikor sem nagykövetséget, sem a külföldi munkavállaló családját nem értesítették a halálos ítéletről. Jelenleg még 18 indonéz várakozik a halálos ítélete végrehajtására.

Az indonéz elnök, Joko Widodo telefonon kérte számon Adel al-Jubeir külügyminisztert és kérdőre vonta, miért nem tudtak az indonéz szobalány kivégzéséről.

Tursilawati Ta'if városában dolgozott, és 2011-ben találták bűnösnek munkáltatója megölése miatt. Az indonéz érdekképviseleti csoport szerint az anya védekezni próbált a nemi erőszak ellen. Abidin Fikri indonéz politikus szerint "Szaúd-Arábia királysága figyelmen kívül hagyta az emberi jogok elveit, beleértve a jogot, hogy mindenki élhessen".

Szaúd-Arábiát többször kérték, hogy javítsa az indonéz munkások védelmét, többek között most októberben, mikor az indonéz külügyminiszter Retnu Marsudi találkozott a szaúdi elnökkel Jakartában. Az Amnesty International Indonézia szerint Szaúd-Arábiában sérültek a diplomáciai kapcsolatok, és az emberi jogok tisztelete. A jakartai szaúdi nagykövetség egyelőre nem reagált a vádakra.

(The Sun)

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/kivegeztek-nemi-eroszak-szobalany-brutalis-emberoles/nk470wb

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn