Részeg pilótát tartóztattak le a repülőtéren

Részeg japán pilótát tartóztattak le a Heathrow repülőtéren – írja a BBC. A 42 éves férfi a megengedett alkoholmennyiség kilencszeresét fogyasztotta el.

A 42 éves Katsutoshi Jitsukawa a Japan Airlinesnál dolgozott, mielőtt letartóztatták október 28-án. A pilóta ugyanis nem ment át a szondáztatáson. A felszállás előtt elvégzett teszt kimutatta, hogy a pilóta 100ml vére 186mg alkoholt tartalmazott, a törvényes határérték pedig mindössze 20mg. 

A repülőgép Londonból Tokióba szállította volna az utasokat, de 50 perccel a gép felszállása előtt a repülőgép személyzetét szállító buszsofőr erős alkoholszagot érzett, ezért szólt a rendőrségnek. A Boeing 777-es gép így 69 perces késéssel szállt csak fel.

A pilótát az október 29-i tárgyaláson bűnösnek találták, a légitársaság pedig bocsánatot kért és kijelentette, azonnali intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy ilyesmi a jövőben ne fordulhasson elő, majd hozzátették, az utasok biztonsága a legfontosabb. Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181101-reszeg-japan-pilotat-tartoztattak-le-a-heathrow-repuloteren.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn