Magyar mintára segítené a gyermekes családokat az olasz kormány

Az Orbán Viktor által fémjelzett, a bevándorlás helyett a belső erőforrásokra támaszkodó népességpolitika úgy tűnik, hogy az olasz kormány számára is követendő példává nőtte ki magát.

 

Azoknak az olasz családoknak, akik harmadik - vagy ikrek esetében második és harmadik - gyermeküket várják, az olasz kormány termőföldet és egy 200 ezer eurós plafonnal meghatározott kedvezményes hitelt biztosít annak érdekében, hogy feljebb tornázza az alacsony termékenységi rátát.

 
Fotó: MTI Fotóbank
A Matteo Salvini olasz belügyminiszter által támogatott családtámogatási csomag kísértetiesen hasonlít arra a konstrukcióra (csok), melyet már az Orbán Viktor fémjelezte nemzeti kormány korábban bevezetett Magyarországon.

Az olaszok aggodalma nem alaptalan. Amennyiben semmi sem változik, az olasz társadalom összeomolhat: a jelenlegi 59 millióból hamar mindössze 16 millió lakos válhat. Ez a felkavaró prognózis idén, az évente megrendezett olasz Demográfiai és Statisztikai Fesztiválról származik, ahol a Római Egyetem professzora, Matteo Rizzoli azt mondta:

Ez száz éven belül megtörténhet, húsz év múlva már 8 millióval leszünk kevesebben, és ehhez csak annyi kell, mint most – hogy nem teszünk semmit a születésszám növelése és a családok támogatása érdekében”

Emlékezetes, egy nemrég megtartott európai tanácskozáson Salvini a bevándorláspárti kollégáinak kritikusan azt mondta, hogy „hallottam néhányotoktól, hogy azért van szükségünk a bevándorlásra, mert Európa elöregszik, ám nekem teljesen más a véleményem. Hiszek abban, hogy azért kerültem hatalomra, hogy biztosítsam, hogy a fiataljaink ismét annyi gyereket vállalhassanak, amennyit néhány évvel ezelőtt ahelyett, hogy Afrikai legjobb fiataljait átültessük Európába. Lehet, hogy Luxembourgban erre szükség van, de itt, Olaszországban abban kell segíteni az embereket, hogy több gyermekük szülessen, és nem pedig abban, hogy modern kori rabszolgákat hozzunk, hogy helyettesítsék a meg nem született gyermekeket.”

 


Forrás: https://888.hu/article-magyar-mintara-segitene-a-gyermekes-csaladokat-az-olasz-kormany

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn