A Brett Kavanaugh főbírót szexuális erőszakkal vádoló nők egyike elismerte, hogy hazudott

US president Donald Trump applauds as newly sworn-in Associate Justice of the US Supreme Court Brett Kavanaugh hugs his wife Ashley Estes, October 8, 2018 at the White House in Washington, DC. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)

A Brett Kavanaugh konzervatív főbírót szexuális erőszakkal vádoló nők egyike, Judy Munro-Leighton elismerte szombaton, hogy hazudott, és soha nem is találkozott a főbíróval.

A nő ellen várhatóan megindítják az eljárást hamis állítások és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt.

A főbíró megválasztása előtt botrányt okozott, hogy a főbírót több nő is megvádolta évtizedekkel korábbi szexuális zaklatásokkal és szexuális erőszakkal. A főbíró jelölését október 6-án a vádak ellenére megszavazta a szenátusi bizottság republikánus többsége, és azóta az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő legfelsőbb bíróság tagja.

Judy Munro-Leighton azzal vádolta meg Kavanaugh-t, hogy

a főbíró és az egyik barátja többször is megerőszakolták egy kocsi hátsó ülésén.

Ezeket a vádakat először egy névtelen levélben Kamala Harris kaliforniai demokrata párti politikussal közölte, aki a szenátusi meghallgatás egyik résztvevője volt, majd emailt küldött az igazságügyi bizottságnak is, ezúttal már felfedve a személyazonosságát. A bizottság vizsgálódni kezdett és gyorsan megállapította, hogy Munro-Leighton egy Kentuckyban élő baloldali aktivista, aki évtizedekkel idősebb a főbírónál, soha nem találkozott vele.

Kiemelt kép: Brendan Smialowski / AFPForrás: https://24.hu/kulfold/2018/11/04/kavanaugh-szexualis-eroszak/

Hír 24

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn