Amerikában is a gyermekvállalást ösztönöznék a bevándorlással szemben

Az államnak minden lehetséges eszközzel a "Made in America" gyermekek megszületését kellene segítenie a bevándorlással szemben - állítja Steven W. Mosher amerikai társadalomtudós a Donald Trumphoz közel álló New York Postban.

 

A társadalomtudós álláspontja szerint Amerikának égető szüksége lenne egy bébibummra, azonban számos olyan tényező van, ami „fogamzásgátlóként” hat a társadalomban. Mosher úgy véli, hogy Donald Trump megválasztása óta az amerikai kapitalizmus nagy motorja ismét teljes gőzzel robog, de különös módon az emberek továbbra is vonakodnak a gyermekvállalástól.

 
Fotó: AFP

A szerző felidézi, hogy a születési ráta zuhanása a – 2008-tól 2016-ig tartó – nagy recesszió alatt aligha meglepő, hiszen ki akarna gyermeket hozni a világra egy munkahelyek hiányától szenvedő, stagnáló gazdaságba? A 2016-os választást követő prosperitásnak a születések gyors növekedését kellett volna eredményeznie, ahogyan az a múltban is történt; ez azonban várat magára, hiszen

a nagyvonalú adócsökkentések és a középosztály növekvő jövedelmeinek ellenére a születési ráta továbbra is az amerikai történelem valaha volt legalacsonyabb szintjén mozog.”

Steven W. Mosher megjegyzi, hogy jelenleg átlagosan 1,7 gyermek jut egy párra, amely a jelenlegi népesség fenntartásához szükséges 2,1 alatt van.

Ezek a lehangoló számok az Amerikában született állampolgárok számának erősen csökkenő tendenciáját vetítik előre az elkövetkezendő évekre”

– teszi hozzá a szerző.

A társadalomtudós szerint erre fel majd egyesek megvonják a vállukat, mondván, az amerikai születési ráta még mindig magasabb, mint a német, és hozzájuk hasonlóan Amerika is könnyedén importálhatná a szükséges munkaerőt.

Olyan ez, mint azzal vigasztalni egy szívelégtelenségben szenvedő beteget, hogy jobb helyzetben van, mint a haldokló beteg a szomszéd ágyban”

– fogalmazza meg őszinte és kemény véleményét ennek kapcsán Mosher, aki szerint Angela Merkel német kancellár a migránskaravánok beengedésével jelentős társadalmi és gazdasági kudarcot idézett elő hazájában. 

 
Fotó: AFP

A szerző úgy véli, hogy az Egyesült Államokba mostanra visszatelepített gyárakkal és a történelmi mélyponton lévő munkanélküliségi rátával növekedni fog a nyomás a migránsok importálására, holott sokkal jobb lenne, ha a munkások következő generációja a külföldi helyett „Made in America” lenne, amelynek előnyeit számos statisztika és kutatás is igazolja.

A születési ráta növeléséhez az Y generációt arra kell ösztönözni, hogy házasodjanak meg, és vállaljanak gyereket”

– szögezi le Steven W. Mosher, aki szerint ez a generáció rendkívül terméketlennek bizonyul a diákhitel-adósság óriási szintje miatt, valamint amiatt, hogy a házasság helyett az „együttélést” preferálják, a fiatal férfiak pedig vonakodnak felelősséget vállalni a házasság és a család iránt.

A probléma megoldásához a társadalomtudós szerint az államnak el kellene engednie a diákhiteleket, és csökkentenie kellene a fiatal párok adóterheit.

De tovább mennék. Számomra úgy tűnik, hogy azoknak a pároknak, akik hajlandóak három vagy több gyermeket felnevelni, nemcsak el kell engedni a diákhitelüket, hanem mentesíteni kellene őket valamennyi szövetségi adótól”

– írja a szerző a publicisztikájában, aki az írását a következőképpen zárja:

John F. Kennedy egyszer azt mondta: »a gyermek a világ legértékesebb erőforrása és a legjobb reménye a jövőre nézve«. Valójában ők az egyetlen reményünk a jövőre nézve.”

 


Forrás: https://888.hu/article-amerikaban-is-a-gyermekvallalast-osztonoznek-a-bevandorlassal-szemben

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn