?>

A kongresszus kupolatermében búcsúztatják az elnököt

Az amerikai kongresszus kupolatermében vesznek búcsút a jövő héten George Herbert Walker Bushtól, az Egyesült Államok 41. elnökétől, aki republikánus politikusként 1989 és 1993 között volt hivatalban - közölte szombaton a The Hill című helyi lap kongresszusi képviselőkre hivatkozva.

Az újság szerint az amerikaiak a washingtoni Capitoliumban felállított ravatalnál róhatják le kegyeletüket George H.W. Bush néhai amerikai elnök előtt hétfő estétől szerda reggelig. Az idősebb Bush pénteken, helyi idő szerint este 10 óra után halt meg.

Részvétnyilvánítók George H.W. Bush portréja előttForrás: AFP/2018 Getty Images/Scott Olson

George H.W. Bush volt az Egyesült Államok 41. elnöke, 1989-től 1993-ig töltötte be a tisztséget, előtte Ronald Reagan elnöksége idején az ország alelnöke volt. Hivatali idejére esett a Szovjetunió összeomlása, a hidegháború vége, és irányítása alatt vívták meg az első iraki háborút - Kuvait felszabadítására - 1991 elején. A politikus tavaly óta Parkinson-kórban szenvedett, betegsége kerekesszékbe kényszerítette. Felesége, Barbara, akivel 74 évig élt házasságban, idén áprilisban halt meg.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181202-az-amerikai-kongresszus-kupolatermeben-vesznek-bucsut-a-jovo-heten-george-herbert-walker-bushtol.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn