?>

Szivárványszínű akcióval zajlik az érzékenyítés az angol foci háza táján

Kultúrharc.

 

Egyre agresszívabb módon tör magának utat a meleglobbi az angol labdarúgásban. Korábban mi is írtunk róla, hogy az egyik legpatinásabb, a hagyományaira leginkább büszke angol futballklub, a Liverpool FC teljes mellszélességgel kiállt a meleg büszkeség napján rendezett liverpooli pride mellett, sőt mi több, maga a klub is képviseltette magát a vonuláson.

A Liverpool FC delegációja a liverpooli pride-on. Kép forrása: liverpoolfc.com

Ezúttal pedig a Stonewall nevű jogvédő szervezet kampányához csatlakozott a legtöbb angol focicsapat. A kezdeményezés múltja 2013-ig nyúlik vissza, azóta minden évben egy késő őszi vagy kora téli hétvégén kiemelt szerepet kapnak a szivárvány színei az angol labdarúgás mérkőzésein a Premier League-től kezdve az alacsonyabb osztályokig. Idén e "jeles" kezdeményezés a november 30-tól december 2-ig tartó futballhétvégére esett.

Azpilicueta, a Chelsea csapatkapitánya a Fulham elleni december 2-i mérkőzésen

Fotó: MTI Fotóbank

Az akcióhoz csatlakozó játékosok szivárványszínű cipőfűzőt használtak, vagy éppen a csapatkapitányi karszalagjuk díszelgett különleges színösszeállításban, a klubok pedig a közösségi médián és egyéb felületeteken keresztül vettek részt a kampányban. Leggyakoribb a Facebook- és Twitter-profilképek lecserélése volt.

 


Forrás: https://888.hu/article-szivarvanyszinu-akcioval-zajlik-az-erzekenyites-az-angol-foci-haza-tajan

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn