?>

Az olaszországi migránsok 60%-a nem lenne jogosult nyugdíjra

96 ezer nem uniós állampolgár kap az olasz államtól nyugdíjat, noha abból 60 ezren soha nem dolgoztak. Összesen 2 millió külföldi kap valamilyen szociális jellegű juttatást, de ebből csak 1,7 millió fizet vagy fizetett a múltban adót.

A Szociális Ellátórendszerért Felelős Hivatal (Istituto Nazionale della Previdenza Sociale-INPS) legfrissebb adatai alapján a migráns hátterűek tulajdonképpen az olasz adófizetők pénzén élnek – írja a Voice of Europe az Il Giornale információira hivatkozva, amely az INSP statisztikáit szemlézte.

Migránsok az olaszországi Ventimiglia városában.Forrás: AFP/Valery Hache

Jelenleg 96 ezer nem európai uniós állampolgár kap Rómától segélyt, de abból 60 ezer nem lenne jogosult rá, mivel egy napot sem dolgozott Olaszországban, így adót sem fizethetett.Összesen 2 millió külföldi igényelt valamilyen szociális jellegű támogatást, de ebből csak 1,7 millió fizet jelenleg, vagy fizetett a múltban adót az olasz államnak.

A segélyekre valójában nem jogosultak túlnyomó többsége családegyesítés cím alatt érkezett Olaszországba, még Matteo Salvini belügyminiszter bevándorlásellenes intézkedéseinek a hatályba lépése előtt.

Egy régebbi felmérés alapján az olaszok 67%-a szerint túl sok illegális migráns él az országba. A legtöbbeknek az a problémája a migránsokkal, hogy nem dolgoznak, és csak azért jönnek, hogy a szociális hálón élősködjenek.

Mások azt is sérelmezik, hogy azon kevesek, akik hajlandóak dolgozni, tulajdonképpen az olaszoktól veszik el a munkát, mert az országban 10 százalékos a munkanélküliségi ráta, de a fiatalok körében ez az arány eléri a 35 százalékot.A lap szerint ilyen körülmények között nincs mit csodálkozni azon, hogy az olaszok bevándorlásellenes kormányt választottak, noha a május előtt hivatalban lévő baloldali kormány és a mainstream média folyamatosan azt sulykolta az állampolgárokba, hogy a migráció a legjobb dolog, ami valaha is történt az olaszokkal.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181203-az-olaszorszagban-elo-migransok-60a-kap-nyugdijat-noha-soha-nem-dolgozott.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn