?>

Csökkenthetik Ausztriában a németül nem tudó migránsok segélyét

Csökkentheti a bécsi kormány azon migránsok és osztrák állampolgárok szociális juttatásait, akik egyáltalán nem, vagy nem elég jól beszélnek németül. Közben a jobboldali koalíció igyekszik korlátozni az Ausztriába irányuló migrációt, amelyet eddig jelentős részben a nagyvonalú szociális ellátórendszer ösztönzött.

A jobboldali és bevándorlásellenes Szabadságpárt (FPÖ) által kidolgozott törvényjavaslat alapján a németül nem, vagy csak kicsit beszélő munkanélküliek szociális segélye 300 euróval csökkenneírja a konzervatív brit napilap, a The Telegraph.

Migránsok BécsbenForrás: AFP/Joe Klamar

Az osztrák költségvetés számára az így megspórolt pénzből német nyelvtanfolyamokat indítanának, ami egyértelműen elősegítené a migráns hátterűek jobb elhelyezkedését a munkaerőpiacon, illetve végső soron a társadalmi integrációt.

A jobbközép, szintén bevándorlásellenes Néppárt (ÖVP) támogatja koalíciós partnere javaslatát, így nagy valószínűséggel meg fogják azt szavazni.

A törvénytervezet ezen kívül csökkentené a kettőnél több gyereket vállalók más jellegű szociális juttatásait is, de a részletek még nincsenek kidolgozva.

Fontos kiemelni, hogy ez csak azokra vonatkozna, akik nem dolgoznak. Ugyanakkor a javaslat elsősorban a muszlim migráns hátterűeket érintené, főleg a törököket és a szíreket.Bécs szerint az Európai Bíróság rá fog bólintani a törvényre, mivel az nem diszkriminatív, mert az osztrák állampolgárokra is vonatkozik.

Sebastian Kurz (ÖVP) kancellár szerint a munkanélküli segélyezési rendszert sürgősen át kell alakítani, mert 2012 óta a szociális hálón élők száma megduplázódott.

Ez nyilván a 2015-ben kezdődő, masszív migránshullámmal magyarázható.

Ausztriában a szociális háló haszonélvezőinek a 60 százaléka ugyanis migráns hátterű, míg a teljes lakosság körében ez az arány 17,7 százalék.

A bevándorláspárti és a bevándorlók szavazataira aspiráló Szociáldemokrata Párt (SPÖ) természetesen tiltakozik a törvénytervezet miatt.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181204-csokkenthetik-ausztriaban-azon-migransok-segelyet-akik-nem-tudnak-nemetul.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn