?>

A világon elsőként Luxemburgban lesz ingyenes a tömegközlekedés

A tram of the Luxtram company, is pictured in a street of Luxembourg on November 24, 2017 ahead of its official inauguration on December 10, more than 60 years old after the tram service was removed in the city. (Photo by JOHN THYS / AFP)

Luxemburg lesz az első ország a világon, ahol nem kell majd fizetni a tömegközlekedésért, írja a The Guardian.

A kormány javaslata szerint jövő nyártól a vonatok, a villamosok és a buszok használata is ingyenessé válik majd.

Xavier Bettel miniszterelnök szerdán kezdte meg második ciklusát az ország élén, kampányában pedig a környezetvédelmi kérdéseket tartotta szem előtt.

Az új kormány a tömegközlekedés ingyenessé tétele mellett legalizálná a kannabiszt, és két új nemzeti ünnepnapot is kijelölnének.

A főváros Luxembourgban borzalmas torlódások tudnak kialakulni, mert bár a településen csak 110 ezer ember él, naponta további 400 ezren érkeznek ide dolgozni. Egy tanulmány szerint a luxembourgi autósok átlagban 33 órát ültek dugóban 2016-ban.

Az ország vezetése eddig is progresszívan állt a közlekedéshez. Idén nyártól a gyerekeknek és a 20 évnél fiatalabbaknak ingyenes a tömegközlekedés. Emellett a felnőttek számára mindössze két euróba kerül a kétórás jegy, ennyi idő alatt pedig szinte bárhová el lehet jutni a miniatűr államban.

Kiemelt kép: Europress/AFP/John ThysEuropress/AFP/John ThysForrás: https://24.hu/kulfold/2018/12/06/luxemburg-tomegkozlekedes-ingyenes/

Hír 24

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn