?>

Letartóztatták a Huawei egyik vezetőjét

 
Kémkedéstől tartanak Nyugaton.

Letartóztatták Kanadában az egyik Huawei-vezért, Meng Wanzhou-t, aki nem mellesleg a telekommunikációs cég alapítójának lánya, a cég pénzügyi vezetője. Az indokot a hatóságok egyelőre nem közölték, de Amerikában több ügyben is nyomoznak a kínai mamutcég ellen, többek között az Iránnal és Észak-Koreával szembeni szankciók be nem tartása végett.

Az eset még december 1-én történt, de a nemzetközi sajtó csak most írt róla. A kínaiaknak nagyon nem tetszik a dolog, Wanzhou elengedését követelik.

A Huawei körül hatalmas a botrány. Korábban már, nemzetbiztonsági kockázatok miatt megtiltották a kínai cégnek (és egy másiknak, a ZTE-nek), hogy 5G-hálózatot fejlesszen.

A mamutcég fejlesztései, terjeszkedései miatt több ország (Ausztrália, Új-Zéland, Nagy-Britannia, Egyesült Államok) tiltólistára tette a Huawei-t. Ezek az országok attól félnek, hogy a kínai cég hálózatán, eszközein keresztül a kínai kormány kémtevékenységet tud folytatni. A Huawei azonban mindig tagadta, hogy személyes információkat adna ki Pekingnek.

 


Forrás: https://888.hu/article-letartoztattak-a-huawei-egyik-vezetojet

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn