?>

Több százezer embert kell evakuálni egy újabb ciklon miatt Indiában - videó

Mintegy háromszázezer embert kell kitelepíteni egy újabb ciklon miatt Indiában - jelentették be a helyi hatóságok szerdán. A szél sebessége elérheti a 170 km/órát is. 

A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a Vaju névre keresztelt ciklon az Arab-tenger felől érkezik, és az előrejelzések szerint az északnyugat-indiai Gudzsarát államban fog partot érni csütörtökön, a szezon második legerősebb viharaként.

Az indiai meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint akár óránkénti 170 kilométeres sebességű szélre is lehet számítani, emellett a szél által keltett vihardagály eláraszthatja az alacsonyabban fekvő területeket.

Start Effect At JAFARABAD#CycloneVayupic.twitter.com/lCwRmvttGG

— Parvez Gujarati (@Parvez_gujarati) 2019. június 12.

Az India pénzügyi központjának számító Mumbai rendőrsége a Twitteren arra szólította fel az embereket, hogy ne merészkedjenek a vízbe, és maradjanak biztonságos távolságban a parttól.

Gudzsarát állam miniszterelnöke azt javasolta a turistáknak, hogy szerda délutántól kerüljék el a part menti területeket.

Pre- Landfall Impact of #CycloneVayu can be seen in Somnath. Wind speed will increase as it come closer to the coast. #Gujaratpic.twitter.com/BR0OHL3uQC

— Ankur Sharma (@asharma9887) 2019. június 12.

Indiában a ciklonok időszaka áprilistól decemberig tart, ekkor csapnak le heves viharok az országra, hatalmas emberi és anyagi károkat okozva. Idén májusban mintegy 1,2 millió embert kellett kimenekíteni India keleti részén a Fani trópusi ciklon útjából. A ciklont kísérő heves széllökések, esőzések és áradások következtében harmincnégyen haltak meg, illetve még további tizenöten a szomszédos Bangladesben is.Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20190612-tobb-szazezer-embert-kell-kitelepiteni-egy-ujabb-ciklon-utjabol-indiaban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn