?>

Tűzhaláltól mentett meg egy idős nőt négy kamasz

A tűz a kilencven éves nő hálószobájában ütött ki. Az idős asszony próbálta eloltani a tüzet, de nem sikerült, a füsttől egyre kevesebbet látott. Szerencséjére a füstre felfigyelt négy fiatal, akik precíz összmunkával megmentették az idős nő életét - írta az esetről a Fox News. 

A baleset még a múlt hónapban az oklahomai Sepulpában történt. A kilencven éves Catherine Ritchie épp a hálószobájában volt, amikor azt vette észre hogy az ágytámla lángra kap. Próbálta eloltani a tüzet takarókkal, meg párnával, de csak a füst lett nagyobb. 

Noha az idős nő hívta telefonja gyorsgombján a 911-et, biztos nem éli túl a tüzet, ha nem jár arra éppen négy fiatal fiú.

Four Sapulpa teens rush into burning home to rescue their 90-year-old neighbor https://t.co/hdw4U0WHTppic.twitter.com/nnC3z3cNny

— Tulsa's Channel 8 (@KTULNews) 2019. június 6.

A srácok szórakozni indultak, amikor felfigyeltek a füstszagra és a lakás riasztójára, és azon mód akcióba léptek: ketten a ház egy-egy bejáratához mentek, egyikük hívta a 911-et, míg negyedik társuk megkereste a lakásban a segítségért kiabáló nőt.

A füsttől az idős nő már alig látott valamit, amikor rátalált és kivitte a szobából az egyik kamasz. Ezt követően kiérkeztek a tűzoltók is, és eloltották a tüzet.

Az eset után a hősként ünnepelt négy fiú a 16 éves Dylan Wick, a 14 éves Nick Byrd,  a szintén 16 éves Seth Byrd, a negyedik fiú pedig a 17 éves Wyatt Hall volt. A fiúknak az idős nő lánya egy blogbejegyzésben köszönte meg a segítséget.Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20190612-tuzhalaltol-mentett-meg-egy-idos-not-negy-tinedzser.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn