?>

Döbbenetes: valaki az éjszaka betört a Buckingham-palotába

Betörtek a Buckingham-palotába az éjszaka /Fotó: Northfoto

Betörtek a Buckingham-palotába az éjszaka /Fotó: Northfoto

A Buckingham-palota kerítését átmászva, kijátszva a hőérzékelőket és a kamerákat jutott be valaki a palotába, mindezt azért, hogy bejusson II. Erzsébet királynőhöz.

Egy 22 éves férfi akart bejutni a királyi palotába szerdán éjjel kettőkor. Elszántsága egészen odáig juttatta, hogy már csak pár méter választotta el az uralkodó nőtől. II. Erzsébet királynő ugyanis aznap éjszaka a palotában aludt és ezt valószínűleg a behatoló is tudta, hiszen amikor királyi őméltósága a palotában tartózkodik, felhúzzák az azt jelző zászlót.

Miután a férfi bejutott a palota udvarába, megpróbált bejutni minden bejáraton, de a legnagyobb szerencsére minden ajtó zárva volt, így az épület belsejébe már nem juthatott be.

„Eltökélt volt, hogy bejusson és próbálta kinyitni az ajtókat, de hálaistennek minden zárva volt” - mondta a palota egyik forrása.

A férfit a kiérkező rendőrök azonnal letartoztatták. Mivel a királynő biztonsága az egyik legfontosabb dolog Angliában, ezért aggasztónak találják, hogy minden óvintézkedés ellenére is ilyen messze jutott be a birtokra a fiatal férfi. Mivel nem volt nála fegyver, ezért nem terrorcselekményként vizsgálják a történteket, valamint továbbra is őrizetben tartják a londoni rendőrkapitányságon.

A 93 éves uralkodónőnek nem ez volt az első hasonló félelmetes élménye, ugyanis 37 évvel ezelőtt egy skizofrén férfinak már sikerült egészen a hálószobájáig eljutni. Akkor II. Erzsébet királynőnek a pánik gombot is meg kellett nyomnia, hogy a személyzet kihívja a rendőrséget.

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/betortek-buckingham-palota/ldek3tp

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn