?>

Robbanás volt egy Moszkva melletti hőerőműben - videó

Hatalmas tűz ütött ki egy Moszkva melletti hőerőműben csütörtökön - jelentették orosz hírügynökségek. Cikkünk frissül.

A TASS orosz hírügynökség szerint összesen 12-en sérültek meg, mindnyájan égési sérüléseket szenvedtek, de a tizenkét emberből csak egy szorult kórházi kezelésre. A legtöbbjük a gázterminál melletti gépkocsijavító műhelyben dolgoztak.

A hőerőmű magasnyomású gázterminálja ég, és fennáll annak a veszélye, hogy a lángok átcsapnak más létesítményekre és épületekre, így egy kollégiumra is.

Для тушения огня на ТЭЦ в Мытищах направили пожарный поезд https://t.co/TyV7vMqZstpic.twitter.com/jcOA1ETkca

— РИА Новости (@rianru) 2019. július 11.

A tűzet feltehetően robbanás okozta.

A hírportálokon bemutatott felvételeken mintegy ötven méter magas lángoszlop magasodik az üzem felett, és sűrű fekete fűst gomolyog körülötte. Az Interfax úgy értesült, hogy a gázterminál területén lévő, kenőzsírt tartalmazó tartály ég mintegy 800 négyzetméteres területen.

A lángokat néhány óra alatt eloltották, több tucat tűzoltóegység - összesen 157 tűzoltó -, két helikopter és két tűzoltószerelvény vett részt az oltásban.

A Mitiscsi közelében lévő Szevernaja hőerőmű közel 1060 megawattos, és többnyire földgáz elégetésével termel áramot. Egyébként ez a régió legmodernebb erőműve, a 2000-es években két új blokkal is bővült.

Automatikusan leállt az erőmű egyik blokkja, és le kellett zárni a környékbeli utakat, nagy forgalmi fennakadásokat okozva a Moszkvától északra fekvő város környékén. Moszkva külvárosában hatalmas dugók alakultak ki, ugyanis több fő közlekedési útvonalat, és egy autópályát is le kelletett zárni.Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20190711-hatalmas-langokkal-eg-egy-moszkva-melletti-hoeromu-video.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn