Lefotózta a Hongkong mellett gyülekező hadsereget, kínai őrizetbe került egy tajvani férfi

Kínában bejelentették, hogy nyomozást indítottak egy tajvani férfi ellen, akiről családja és ismerősei nem kaptak hírt, amióta a múlt hónapban Hongkongba, onnan pedig a dél-kínai Sencsenbe utazott - írja az MTI.

A tajvani Li Meng-csu ellen a nemzetbiztonság veszélyeztetésének gyanúja miatt indítottak nyomozást, részleteket azonban az ügyről nem árultak el.

A tajvani kormány válaszul mély aggodalmát fejezte ki Li őrizetbe vételét illetően, és felszólította a kínai hatóságokat, hogy adjanak részletes tájékoztatást az ügyről, továbbá tegyék lehetővé a férfi családjának a látogatást.

A férfivel augusztus 20-án szakadt meg a kapcsolat. A Hongkonggal szomszédos Sencsen város rendőrsége korábban úgy tájékoztatta Li rokonait, hogy a nyilvántartásuk szerint a férfi nem lépett be a sencseni határon, ami ellentmondott Li barátainak állításának, miszerint együtt vacsoráztak a dél-kínai városban.

Li augusztus 19-én utazott át Sencsenbe, és

fényképeket osztott meg a Hongkong szomszédságában gyülekező kínai félkatonai csapatokról és felszerelésekről,

amikor pedig augusztus 20-án visszatért volna Hongkongba, a kínai hatóságok őrizetbe vehették, ismerősei ugyanis ekkor hallottak róla utoljára.

A férfi egyébként is rendszeresen osztott meg információkat a hongkongi demokráciapárti tüntetésekről a közösségi oldalán.Forrás: https://index.hu/kulfold/2019/09/11/kina_tajvan_hongkong_orizetbe_vetel/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn