A túl sok turista miatt két napra be kell zárni a Feröer-szigeteket

A Feröer-szigetek legnépszerűbb és turisták által legkedveltebb pontjait egy hétvégére lezárják a látogatók elől. Azért van erre szükség, mert a túlságosan megemelkedett a turisták száma, és a környezet megvédése érdekében szükségessé vált, hogy április 16-án és 17-én inkább az önkéntesek vegyék birtokba a területeket. A két nap alatt új turistaösvényeket építenek ki, és megpróbálják helyreállítani mindazt, amit a turisták tönkretettek, illetve új módszereket dolgoznak ki, hogyan tudják megvédeni a környezetetet. 

A Feröer-szigeteken folyamatosan növekszik a turizmus, de a helyiek próbálnak nem feltétlenül teherként tekinteni rá, hanem olyan megoldást találni, amivel mindenki jól jár. Ilyen például az önkénteskedés, ahol a résztvevőknek csak a repjegyük költségét kell fizetni, kapnak szállást és ellátást, cserébe viszont segíteni kell a környezet megóvásában. A cél egy olyan projekt elindítása lenne, amellyel megutatnák, hogy a turizmus akár a megoldás is lehet a természetvédelem problémájára, csak kicsit változtatni kell a hozzálláson. 

1024


Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/11/17/a_tul_sok_turista_miatt_ket_napra_be_kell_zarni_a_feroer-szigeteket/

Index

A Petrényi Család Honlapja