Jövő héten egy napig Szeged lesz a rockzene fővárosa

Április 21-én, azaz jövő hét szombaton több száz zenész ad majd elő négy dalt a szegedi Dóm téren egy különleges és egyedülálló flashmob keretében.

 
Tömegzenélés, Magyarországon először!

Csaknem 500-an jelentkeztek a SzegedRocksra. Dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek, amatőr és profi muzsikusok április 21-én a Dóm téren adnak elő közösen négy dalt.

A jelentkezettek közül a legifjabb muzsikus alig 12 esztendős, a legidősebb pedig már elmúlt hetven. Az ország számos helyéről és külföldről már több zeneiskola, zenekar jelezte részvételét és - ami a szervezők egyik fő célja volt - olyanok is, akik eddig csak otthon, a négy fal között saját kedvtelésből játszottak.

Magyarország egyik legszebb terén, Szeged szívében felcsendül majd Billy Idol legismertebb, White wedding című 1981-es száma, a brit rockbanda, a Blur Song 2 címet viselő 1997-es dala, a Tankcsapda 2000-es első kislemezéről az Ez az a ház, valamint a szegedi Sun Citytől a Nem izgat.

A rendezvényen délelőtt próbákat tartanak, délután következik a nap leglátványosabb - és egyben leghangosabb - része, az együttzenélés, este pedig koncertek szórakoztatják a közönséget és a rendhagyó produkció közreműködőit.

Magyarország legnagyobb zenei flashmobjának napján elindul a szegedi könnyűzenei életet az 1960-as évektől napjainkig bemutató internetes archívum is, melyben videók, fotók, zenekari leírások találhatók majd. Az országban egyedülálló kezdeményezés célja a város gazdag zenei múltjának bemutatása mellett, hogy motivációt adjon a jövő zenekarai számára.

Program:

  • 13.30-15.45 Flashmob - a többszáz zenész által előadott dalok: Blur: Song 2, Billy Idol: White wedding, Tankcsapda: Ez a ház, Sun City: Nem izgat
  • 16.00- 18.00 Varga János (ex EAST) és barátai warm up, Gőzerő, és The Garde koncertek
  • 18.00-19.00 Szünet
  • 19.00-22.00 Sabbath Szombat (Black Sabbath tribute), Gypo Circus, Nyers koncertek

(A rendezvény ingyenes)

Addig is hallgassátok a (számomra) legjobb szegedi zenekart:
 


Forrás: https://888.hu/article-jovo-heten-egy-napig-szeged-lesz-a-rockzene-fovarosa

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn