?>

Meghalt Lovas István

Lovas István 2015-ben Bicskén nyilatkozik a médiának /Fotó: Fuszek Gábor

Lovas István 2015-ben Bicskén nyilatkozik a médiának /Fotó: Fuszek Gábor
 

Június 11-én, 73 évesen elhunyt Lovas István újságíró-publicista.

A hírt hétfőn este „Elment Lovas Pista” címmel Bayer Zsolt a blogján közölte, miután Lovast egész nap nem tudták utolérni.

„Reggel nem küldte el a nemzetközi sajtószemléjét sem az Echo TV-nek, sem a Magyar Időknek. Egész nap kerestük telefonon, de nem vette fel. Aztán nem jelent meg a ma esti Sajtóklub felvételén”írta Bayer Zsolt a blogján.

Lovas István 1945-ben született, 1984 és 1990 között Münchenben dolgozott a Szabad Európa Rádió szerkesztőjeként. 1990-ben tért vissza Magyarországra, ekkor hozta létre Méhes Csabával az Alapítvány a Kommunizmus Áldozataiért nevű szervezetet.

1992-től írt a Pesti Hírlapban, majd számos más napi- és hetilapban is, többek között a Magyar Nemzetben, a Magyar Demokratában, a Napi Magyarországban. 1997-től 2006-ig a Vasárnapi Újság című rádiós műsorban olvasott fel a Magyar Rádióban, 2004-től pedig tíz éven át a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója volt.

2014-től a Magyar Hírlapban, a Magyar Időkben és a Magyar Demokratában publikált, emellett állandó résztvevője volt az Echo TV Sajtóklubjának és a Karc FM-nek.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/sztarvilag/kultura/meghalt-lovas-istvan/x8s9d17

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn