Megunta a Trónok harca a jónője az ócska szerepeket, most saját thrillerjén dolgozik

Megunta a Trónok harca a jónője az ócska szerepeket, most saját thrillerjén dolgozik

A háborús bűnösök sötét világába kalauzol.

Producerként és forgatókönyvíróként jegyzi az In Darkness című thrillert Natalie Dormer, aki tíz éve azért kezdte el írni saját filmjét, hogy végre egy igazán jó női szerepet játszhasson. A 36 éves színésznőt a Trónok harca-tévésorozatban és Az éhezők viadala-filmekben is láthatták a nézők. 2009-ben látott neki az In Darkness forgatókönyvének, mert akkoriban elégedetlen volt az előtte álló színészi lehetőségekkel.

A thriller egy vak zongorista nőről, Sofiáról szól, aki fültanúja lesz annak, amint felső szomszédját meggyilkolják, és a történtek magukkal rántják a háborús bűnösök sötét világába.

Domer elmondta: nem könnyű a női forgatókönyvírók, filmesek dolga, neki is hét évébe telt, míg eljutott odáig, hogy független produkcióban elkészíthesse filmjét. Ugyanakkor hozzátette, hogy

2009 óta tapasztalható némi változás, közben született egy-két női főhősökkel készült fontos film, mint a Fekete hattyú vagy A tetovált lány, tehát színészi téren is több háromdimenziós szerep vár a nőkre. Ha lassan is, de legalább elkészülhetnek ezek a munkák.

A nők televíziós és filmes jelenlétét és munkáit kutató amerikai központ felmérése szerint 1998 óta csekély előrelépés történt a diszkrimináció megszüntetésében. Tavaly az Amerikában készült 250 legnagyobb költségvetésű film írói, rendezői, producerei, vágói és operatőrei között csupán 18 százalékban voltak nők.

Dormer vőlegényével, Anthony Byrne-nel írta az In Darkness forgatókönyvét. Byrne lesz a producere és a rendezője is a filmnek. A színésznő elárulta, hogy nagyon más a saját filmjén dolgozni a kamera mögött, mint az eddigi munkái, ugyanakkor nagyon szereti a csapatmunkát, amelyet a filmezés jelent.Forrás: http://hvg.hu/kultura/20180705_Megunta_a_Tronok_harca_a_jonoje_az_unalmas_szerepeket_most_sajat_thrillerjen_dolgozik#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn