?>

Meghalt Tóth Loon, a veszprémi színház színésze

49 éves korában meghalt Tóth Loon, a Veszprémi Petőfi Színház művésze. A színész hosszan tartó, súlyos betegség után vasárnap hajnalban hunyt el, írja az MTI a színház közleménye nyomán.

Tóth Loon 1998 óta volt a Veszprémi Petőfi Színház meghatározó tagja. 1969. augusztus 6-án született a Vajdaságban, különleges keresztnevét egy regényhős után kapta, hogy gyakori vezetékneve ellenére könnyen megkülönböztethető legyen.

Újvidéken végezte el a Színművészeti Akadémiát, 1991 és 1997 között a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, 1997-1998-ban a budapesti Pinceszínház és a Nemzeti Színház tagja, 1998 óta a Veszprémi Petőfi Színház társulatának tagja volt.

Tóth Loon 2013 óta rendezett is a veszprémi színházban. Rendezései között van a Tábori piknik, a Légy jó mindhalálig!, a SzínházJegyetem 2.0, az Abigél és A VoltEmber című produkció. Szerepelt az Egynyári kaland című sorozatban is, amelyben Lajos, a lángossütő szerepében láthattuk.

A színművészt a színház a saját halottjának tekinti.Forrás: https://index.hu/kultur/2018/10/07/meghalt_toth_loon_a_veszpremi_szinhaz_szinesze/

Index

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn