?>

A világ legjobb középületének választották a Néprajzi Múzeum új épületét

A világ legjobb középületének választották a Néprajzi Múzeum új épületét

Az International Property Awards történetében ez az első alkalom, hogy magyar épület a világ legjobbjaként végez kategóriájában.

Fontos díjat zsebelt be a Néprajzi Múzeum új épülete az International Property Awards londoni díjátadó gáláján. A múzeum megnyerte a világ legjobb középületének járó díjat a nemzetközi ingatlanszakmai versenyen, az elismerést Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója vette át.

A Néprajzi Múzeum épülete ugyanezen a versenyen előzőleg Európa legjobb középületének díját is megkapta, és így került a világ legjobbjainak járó díj esélyesei közé.

Gyorgyevics Benedek a díj átvétele után hangsúlyozta: az elismerés Magyarország számára történelmi léptékű győzelmet jelent, különös tekintettel arra, hogy egy állami beruházást választott a világ legjobbjának a nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri. A vezérigazgató szerint a díj nem csupán a magyar építészet kiváló teljesítményére, hanem a magyar innovációra és a magyar kultúrára is ráirányítja a nemzetközi figyelmet.

Az International Property Awards negyedszázados történetében először fordul elő, hogy magyar épület a világ legjobbjaként végezzen kategóriájában.Forrás: http://hvg.hu/itthon/20181204_A_vilag_legjobb_kozepuletenek_valasztottak_a_Neprajzi_Muzeum_uj_epuletet#rss

hvg.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn