Hideg, krémes sajttorta sok cseresznyével, zselés réteggel: ellenállhatatlan nyári desszert

A ropogós, édes cseresznye a lágy, krémes sajttortába is tökéletes. Kánikulában sem macera összedobni, hisz nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt.

cseresznyes-zseles-sajttorta

A sajttorta nagy kedvenc, hisz könnyed, lágy, legtöbbször gyümölcsös, és nem állít nagy kihívás elé. Ilyenkor azok a legjobb desszertek, amiket sütni nem, csak hűteni kell. Különös alkalomra sincs szükség, hogy elkészítsd. Most a cseresznyés változat biztos nyerő lesz.

Cseresznyés, zselés sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 20 dkg keksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 2.5 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 25 dkg cseresznye
  • 1.5 dl víz
  • 1 csomag tortazselé
Recept idők
  • Elkészítési idő: 20 perc
 

Elkészítés:

A kekszet törd össze jó alaposan, akár le is darálhatod, vagy aprítógépbe is teheted. A vajat olvaszd meg, majd keverd össze a keksszel, és nyomkodd egy közepes nagyságú, kapcsos tortaforma aljába. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet. A tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A mascarponét keverd ki jól a cukorral, és forgasd hozzá a tejszínhabot. Egyengesd a masszát a kekszes alapra, és tedd a hűtőbe egy-két órára.
 

Amikor a mascarponés rész megszilárdul, a cseresznyét magozd ki, mosd meg, és csepegtesd le. A vizet keverd össze a tortazselével, majd amikor sima, kezdd melegíteni. Ha eléri a forráspontot, húzd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Rakd ki a tortát ízlésesen a cseresznyével, és öntsd rá a zselét. Tedd a hűtőbe még három-négy órára, és csak akkor szedd le a peremet, ha a zselé már szilárd.
Még málna is van, ami ugyancsak tökéletes a sajttortába. Ez a változat is fantasztikusan krémes, és sütés nélkül villámgyorsan összeállítható. 

 


Forrás: https://femina.hu/recept/cseresznyes-zseles-sajttorta/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja