Ropogósra sült, chilis, fokhagymás csirkecombok - Ízletes főfogás

A chilis, fokhagymás csirkecomb egyenesen fenséges, és még az alakoddal is jót tesz.

Ropogósra sült, chilis, fokhagymás csirkecombok - Ízletes főfogás

Ha szereted a kissé csípős ízeket, nem tudsz majd nemet mondani a fokhagymás-chilis csirkére. Nem kell órákon át pácolnod, fűszerezés után rögtön sütheted is. Hétvégére pont ugyanolyan jó választás, mint hétköznapokra, hisz nem kell vele pepecselni. Jól jön fogyókúra alatt is, hisz a lime és a chili is felpörgeti az emésztést, segít ledobni a plusz kilókat.

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 db chilipaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db lime
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 ág rozmaring
  • bors

Recept idők

  • előkészítési idő: 10 perc
  •  
  • elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, mosd meg, majd itasd le róluk a nedvességet papírtörlővel. Kend be vékonyan paradicsomszósszal, szórd meg sóval, borssal, apróra vágott chilivel és zöldfűszerekkel. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, pakold mellé a lime- vagy citromdarabokat és a fokhagymát. Önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe.
 

Süsd 180 fokon közel egy órán át, közben locsolgasd a saját szaftjával, és fordítsd át a combokat. Ha a hús puha, és könnyen beleszalad egy hústű, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Ha a bőre szép piros, kiveheted a sütőből. 



Forrás: https://femina.hu/recept/chilis-fokhagymas-csirkecombok/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn