Hallott már a fröccslimonádéról? Könnyű elkészíteni és rendkívül finom

Fröccslimonádé

Fröccslimonádé
 

Egyik kedvenc hungarikumunk, a fröccs bátran fogyasztható frissítőként, étkezések kísérőjeként vagy akár esti beszélgetések mellé.

A Bognár Pincészet összegyűjtött 5, friss gyümölcsökkel, szörpökkel és fűszernövényekkel ízesített fröccsös receptet.

Fröccslimonádé

Ha valami igazán frissítő és üdítő italt innánk, ezt az egyszerű „felnőtt limonádét” ajánljuk. Rendkívül könnyű elkészíteni, hiszen csak egy kis Irsai Olivér, szóda, sok-sok citrom, jég és cukorszirup kell hozzá. Tegyünk bele citromkarikákat is, ha fokozni szeretnénk a gyümölcsös hatást!

Lime-mentás olaszrizling/ Mentholádé


Lime-mentás olaszrizling
 

A fröccslimonádé felturbózott változata ez a lime-os, mentás különlegesség. Vegyük alapul a jeget, adjuk hozzá a szódát és az olaszrizlinget, majd tegyünk rá elegendő mennyiségű lime-menta ízesítésű szörpöt! Végül szórjuk meg kockázott limedarabokkal és mentalevéllel a koktélt!

Kivi-gyömbér fröccsturmix


Kivi-gyömbér fröccsturmix
 

Kissé összetettebb ez a kivis-gyömbéres recept, de annál finomabb! Szerezzünk be két kivit, turmixoljuk össze a tört jéggel és egy kevés szeletelt gyömbérrel, adjunk hozzá egy kevés cukorszirupot, majd öntsünk bele egy kis irsait! Az ínyencek pezsgővel is fogyaszthatják.

Málnavarázs


Málnavarázs
 

Ne keverjük össze a sima macifröccsel ezt a változatot! A Málnavarázs attól különleges, hogy sok-sok málnaszem is belekerül a málnaszörppel ízesített, jeges rozéfröccsbe. Tegyünk bele citromlét és bazsalikomot is!

Citrusbomba


Citrusbomba
 

Ez a grapefruit és narancs ízesítésű fröccslimonádét kétféle módon is elkészíthetjük: ha frissítő, üdítő hatást szeretnénk elérni, olaszrizlingget adjunk hozzá, ha pedig a gyümölcsösebb, édesebb ízvilágra szavazunk, rozéborból is készíthetjük. Egy a lényeg: legyen benne sok-sok jég és gyümölcs!



Forrás: http://www.blikk.hu/eletmod/tippek/igy-fogyasszuk-a-froccsot-iden-nyaron/6m99dyt

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn