A tökéletes sült hekk paprikás lisztbe forgatva: kívül ropogós, belül vajpuha

Ha nyár, akkor Balaton és sült hekk! Ha nem jutsz el a magyar tenger partjára, kárpótold magad otthon egy jó adaggal.

A tökéletes sült hekk paprikás lisztbe forgatva: kívül ropogós, belül vajpuha

Nem múlhat el a nyár a gyorsan elkészíthető, paprikás lisztben jól meghempergetett, sült hekk nélkül. Idézd fel otthon a vízparti nyaralások emlékét ezzel a fogással. Ha kukoricalisztbe forgatod a halat, még ropogósabb lesz a bunda. Friss kenyér, esetleg sült krumpli és kovászos uborka is jár hozzá!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db hekktörzs
  • 25 dkg liszt
  • 4 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt, csemege pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők
  • előkészítési idő: 10 perc
  • elkészítési idő: 10 perc
 

Elkészítés:

A hekktörzseket nézd végig, ha szükséges, tisztítsd át, majd mosd meg, és papírtörlővel törölgesd szárazra. Fontos, hogy ne maradjon vizes a hal, különben lepereg róla a bunda. Vagdosd be egy-másfél centinként. A törzseket kívül-belül dörzsöld be jó alaposan a sóval.
 

A lisztet rakd egy tálba, keverd össze a fűszerpaprikával és a borssal. A halat jól forgasd bele a paprikás keverékbe, a belsejét és az irdalások közti részt is lisztezd be. Rakd rögtön a felforrósított olajba, és időnként megforgatva, süsd a hekket szép aranybarnára nyolc-tíz perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, és itasd le róla a felesleges olajat.

Képek: Getty Images.



Forrás: https://femina.hu/recept/hekk-paprikas-lisztben/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn