Kívül ropogós, belül puha, rosé kacsamell barackkal: fenséges főfogás

A közepesen átsült, fűszeres, szaftos kacsamellhez jól illik az édes barack.

Kívül ropogós, belül puha, rosé kacsamell barackkal: fenséges főfogás
 

A rosé kacsamellnél jobb hétvégi fogást aligha tehetsz az asztalra. Nehogy kidobd a zsírját, jól jön majd kenyérre vagy húsok sütéséhez. A forró kacsamellet mindenképpen pihentesd 10 percig, így a hús omlós, szaftos marad, és sokkal szebben tudod szeletelni. Barackkal még különlegesebb. 

Hozzávalók:

  • 4 db kacsamellfilé
  • 4 db konzerv őszibarack
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők
  • előkészítési idő: 10 perc
  • elkészítési idő: 35 perc
 

Elkészítés:

A kacsamellet mosd meg, a bőrét tisztítsd meg, az esetleges szőröket távolítsd el. Irdald, azaz vagdosd be, de ügyelj arra, hogy a húst ne sértsd meg. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. Rakd a kacsamellet egy serpenyőbe, a bőrös felével lefelé, és közepes lángon olvaszd ki a zsírját. Öntsd ki a serpenyőből, és tedd félre. A mellet a bőrös felével felfelé helyezd egy tepsibe, és forró sütőben, 180 fokon süsd 10-15 percig, attól függően, mennyire rózsaszínen szereted a húst.
 

A barackokat vágd kisebb darabokra. Hevíts egy evőkanállal a kacsa kisült zsírjából, rakd hozzá a mézet, a citromlevet, kevés sót, borsot, kakukkfüvet, és karamellizáld meg, azaz olvaszd össze. Ha piros rózsaborsot használsz, még színesebb lesz az étel. A barackos szószt a hússal együtt kínáld. 



Forrás: https://femina.hu/recept/rose-kacsamell-barackkal/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn