Fűszeres, sült paprika üvegben eltéve: fantasztikus savanyúság

Ha unod az uborka- vagy a káposztasalátát, egy kis változatosságot jelenthet a fűszeres, sült paprika.

Fűszeres, sült paprika üvegben eltéve: fantasztikus savanyúság
 

Kápia, pritamin vagy akár chili paprikából is elkészítheted a kitűnő savanyúságot. Hagyhatod egészben, vagy el is vagdoshatod. Ha a paprikát grillen sütöd meg, sokkal finomabb lesz az íze. Érdemes kisebb üvegekbe rakni, mert felbontás után gyorsan el kell fogyasztani. Kedvenc főfogásaid mellé ugyanolyan jól jön a fűszeres, sült paprika, mint szendvicshez. 

Hozzávalók:

  • 4 kg paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 l víz
  • 10 szem bors
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál almaecet
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál só
Recept idők
  • előkészítési idő: 15 perc
  • elkészítési idő: 30 perc
 

Elkészítés:

A paprikát alaposan mosd meg, csumázd ki, csepegtesd le, és grillezd vagy süsd meg sütőben mindkét oldalát 15 perc alatt. Ha le akarod húzni a héját, rakd egy nagy tálba, és takard le. Így felpuhul, és könnyen megpucolod. Amennyiben szeretnéd, fel is vághatod kisebb darabokra. 

Langyosítsd meg a vizet, keverd össze a sóval, a cukorral, az ecettel, a borssal, a zúzott fokhagymával, az olajjal, és öntsd a paprikára. Szórhatsz még rá zöldfűszert, petrezselymet vagy rozmaringot is. Jól fedd le, és pihentesd legalább egy éjszakán át. Másnap töltsd a paprikát alaposan kimosott, csírátlanított üvegekbe. Ügyelj, hogy a lé ellepje a paprikát. 



Forrás: https://femina.hu/recept/fuszeres-sult-paprika/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn