Készítsünk bögrés sütiket! Finom édességek, amelyeket szinte lehetetlen elrontani

Ezzel a módszerrel gyorsan és egyszerűen kimérhetjük a hozzávalókat

Ezzel a módszerrel gyorsan és egyszerűen kimérhetjük a hozzávalókat
 

Nem kell profi cukrásznak lenni ahhoz, hogy a következő süteményeket elkészítsük. Azonban egy normál méretű bögrét (2,5 dl-es) mindenképpen készítsünk elő, ugyanis ez nagy segítségünkre lesz az alapanyagok adagolása során.

Muffin

Hozzávalók: 2 bögre liszt, fél bögre kakaópor, fél bögre olaj, fél bögre sárgabaracklekvár, fél bögre tej, 2 db tojás, fél cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés: Egy tálban keverjük jól össze a száraz hozzávalókat, ezután üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a lekvárt, az olajat, a tejet és alaposan dolgozzuk össze. A kakaós masszát kanalazzuk a papírkapszlival bélelt muffinformába, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.


Fotó: Shutterstock
 

Keksz

Hozzávalók: 125 g margarin (fél kocka), háromnegyed bögre cukor, 1 db tojás, másfél bögre finomliszt, 1 kk. fahéj, csipetnyi só

Elkészítés: Egy edényben keverjük simára a margarint a cukorral, ezután adjuk hozzá a fahéjat és a csipetnyi sót, majd üssük bele a tojást. Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd fokozatosan adagoljuk a masszához a lisztet.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, ezután formázzunk golyókat a tésztából, majd nyomjuk össze úgy, hogy 1-1,5 cm vastag korongokat kapjunk. Tegyük egymás mellé őket a tepsibe, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára a kekszeket.


Fotó: Shutterstock
 

Torta

Hozzávalók: 1 bögre natúr joghurt, 1 bögre cukor, negyed bögre olaj, másfél bögre liszt, 2 db tojás, 1 db citrom leve és reszelt héja, 1 kk. sütőpor

Elkészítés: Egy edényben keverjük össze a joghurtot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, az olajat és a cukrot. Üssük bele egyenként a tojásokat, majd adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet is. Öntsük a masszát egy margarinnal kikent és belisztezett tortaformába, majd 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben süssük készre a tortát (kb. 40 perc). Porcukorral megszórva és citromhéjjal díszítve kínáljuk a süteményt.


Fotó: Shutterstock
 

Nincsen se tepsink, se sütőnk?

A bögrét nemcsak mérleg, de akár tepsi helyett is használhatjuk. Íme hozzá egy mikrós recept.

Hozzávalók: 4 ek. finomliszt, 1 kk. sütőpor, 4 ek. porcukor, 2 ek. kakaópor, 1 db tojás, 3 ek. tej, 3 ek. olaj

Elkészítés: A hozzávalókat keverjük össze alaposan – az alapanyagokat a fenti sorrend alapján adagoljuk – egy nagyobb méretű, mikrohullámú sütőbe is betehető bögrében. A mikrót állítsuk a legmagasabb fokozatra és 3 perc alatt süssük készre az édességet. Ha kissé kihűlt, akkor porcukorral megszórva fogyasszuk.


Ezzel a módszerrel gyorsan és egyszerűen kimérhetjük a hozzávalókat


Forrás: http://www.blikk.hu/eletmod/gasztro/bogres-suti-edesseg-muffin-keksz-torta-egyszeru-recept/qsecq5w

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn