2 kihagyhatatlan gránátalmás recept

Használj egy olyan alapanyagot a konyhában, amit nem nagyon szoktál. Süss például gránátalmával!

Csokis gránátalmatorta

Hozzávalók:

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 3 ek. gránátalmaszirup
  • 1 citrom reszelt héja
  • 7 ek. liszt,
  • 1 mk. sütőpor

Töltelék

  • 30 dkg sütőmargarin
  • 12 dkg porcukor
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 1 ek. főtt kávé
  • 1 kk. rumaroma

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral, a gránátalma sziruppal, a reszelt citromhéjjal elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a tojásfehérjehabbal lazítjuk. Vajazott, lisztezett formába töltjük, és 180 fokon sütjük. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk a vízgőz felett felolvasztott csokoládét, a kávét, a rumaromát, és összekeverjük. A kihűlt tortalapot lapjával félbevágjuk, megkenjük csokoládés krémmel, ráfektetjük a másik lapot, és a maradék krémmel bekenjük a torta oldalát és a tetejét. Villával megdíszítjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.

Gránátalmás kuszkusz

granatalma, kuszkusz

 
Hozzávalók:

 

  • 5 ek. kuszkusz
  • fahéj
  • egy kis marék mazsola
  • 1 gránátalma
  • 2 ek. kókuszreszelék
  • méz

Elkészítés:

A kuszkuszhoz adjunk egy csipet sót, félbevágott mazsolákat, majd a forrásban lévő vízzel öntsük fel annyira, hogy egy ujjnyira ellepje. Fedjük le 8 percre, majd keverjük át. Adjuk hozzá a gránátalma magjait, az ízlés szerinti fahéjat – 1 teáskanálnyi minimum lehet –, a kókuszreszeléket, és mehet hozzá a méz. Keverjük át az egészet, és máris fogyaszthatjuk.



Forrás: https://www.nlcafe.hu/gasztro/20181101/suss-granatalma/

nlcafe.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn