Isteni gombás rizottó

Szereted a rizottót? Akkor ezt ki kell próbálnod! Még sosem csináltál? Akkor még inkább!

Gombás rizottó

rizotto, gomba

Hozzávalók (4 személyre):

  • 30 g szárított gomba
  • forró víz
  • 60 g vaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 bögre (220 g) arborio rizs
  • 250 g felszeletelt sampinyongomba
  • 2 bögre (500 ml) forró csirke vagy zöldség erőleves
  • 3 ek. finomra vágott friss petrezselyem
  • 3 ek. reszelt parmezán sajt
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Tegyük a szárított gombát egy tálba és öntsük rá a forrásban lévő vizet, hogy elfedje. Tegyük félre 20 percre ázni, amíg a gombák megpuhulnak. Szűrjük le, ha szükséges távolítsuk el a szárakat, és vágjuk össze a gombát.

2. Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábosban, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és fonnyasszuk 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, az előkészített szárított gombát és a sampinyongombát, és kevergetve pirítsuk 1 percig.

3. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk az erőlevest. Minden esetben várjuk meg, amíg a rizs elfő a levesben. Keverjük bele a petrezselymet, parmezán sajtot és ízlés szerinti fekete borsot, és azonnal tálaljuk.

De elkészítheted Jamie Oliver-módra is. Ő így csinálja:



Forrás: https://www.nlcafe.hu/gasztro/20181102/gombas-rizotto-recept/

nlcafe.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn