Sós falatok pofonegyszerűen: ezt nem lehet elrontani

palmalevel

palmalevel
 

Ilyen egyszerűen is lehet sós falatokat sütni. Ezt nem lehet elrontani.

Pálmalevél recept

Hozzávalók 20 szelethez:

2 cs. készen kapható leveles tészta (előre nyújtott friss)

1 ek. liszt a nyújtáshoz

1 tojás

1 kis doboz krémsajt

10 dkg szeletelt füstölt lazac

10 dkg gépsonka

5 dkg mák

Elkészítés:

  1. A friss tésztát kitekerjük. (Ha csak fagyasztott tésztát kaptunk, felhasználás előtt legalább 2 órával tegyük szobahőmérsékletre.) A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral és a munkalapra is terítünk egyet.
  2. A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a felvert tojással, meghintjük a mákkal, majd a munkalapon lévő sütőpapírra fordítjuk. A másik oldalát megkenjük a krémsajttal, és az egyik tésztát beborítjuk a füstölt lazaccal, a másikat sonkával.
  3. A tésztát két oldaláról indulva a közepéig feltekerjük. Fagyasztóba tesszük 10 percre.
  4. Ezután a rudat kb. 1 centis szeletekre vágjuk, a sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, és tenyérrel kicsit lelapítjuk. A sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Lehetőleg frissen tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

1 szelet: 105 kcal

Tipp:

Töltetjük szalámival, sonkával, lazaccal, baconnal is!



Forrás: http://www.blikk.hu/eletmod/gasztro/palmalevel-sos-recept/h330ls4

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn