Tojással töltött zsemle sütőben sütve: gyors, és abbahagyhatatlanul finom

Ha szereted a tükörtojást, mégis egy kicsit többre, laktatóbbra vágysz, ezt az ínyenc töltött zsemlét készítsd el.

Tojással töltött zsemle sütőben sütve: gyors, és abbahagyhatatlanul finom
 

Ha kissé megszikkadtak a zsemlék, és nem akarod kidobni, töltsd meg! Érdemes 20 perccel többet rászánni, mint a sima tükörtojásra, és fantasztikus lesz a reggeli. Olyan kiadós, hogy délig biztosan nem leszel éhes. Főleg, ha baconnel és sajttal még tovább dúsítod. 

Tojással töltött zsemle

Hozzávalók:

  • 4 db zsemle
  • 4 db tojás
  • 5 dkg bacon
  • 5 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • zöldfűszer
Recept idők
  • előkészítési idő: 10 perc
  • elkészítési idő: 15 perc
 

Elkészítés:

A zsemlék tetejét vágd le, és kapard ki a belsejüket, hogy meg lehessen tölteni. Locsold meg olvasztott vajjal, majd szórj bele apróra vágott bacont és kevés reszelt sajtot. Üss minden zsemlébe egy tojást, ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és szórj rá sajtot. Fűszerezéskor azt vedd figyelembe, hogy a bacon is sós.
Helyezd vissza a zsemlék tetejét, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg 180 fokon 15-20 perc alatt. Még forrón tálald. 



Forrás: https://femina.hu/recept/tojassal-toltott-zsemle/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn