Gyors, kakaós sajttorta: ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt

Ez a villámgyors, nagyon krémes sajttorta minden édesszájú igényét kielégíti.

Gyors, kakaós sajttorta: ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt
 

A kakaós sajttortának a látványa is csábító, hát még az íze. A nagy év végi hajrában jól jön, hiszen nem kell a sütéssel bajlódni, csak összekeverni a hozzávalókat. Fontos, hogy a mascarponéhoz extra minőségű kakaót keverj. Tartsd a sütit a hűtőben, és akkor frissességét napokig megőrzi. 

Kakaós sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez:

A kekszes réteghez

  • 20 dkg keksz
  • 12 dkg vaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál cukor

A kakaós réteghez

  • 45 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag zselatin fix

A tetejére

  • 10 dkg csoki
Recept idők
  • elkészítési idő: 20 perc
 

Elkészítés:

Az alaphoz, ha szükséges, a kekszet daráld le, keverd össze az olvasztott vajjal, a cukorral és a kakaóval. Nyomkodd a masszát a kezeddel egy folpackkal kibélelt tortaformába. 

A tejszínt verd fel a zselatin fixszel a csomagoláson található leírás szerint. A mascarponét is keverd habosra, majd édesítsd cukorral, és add hozzá a kakaót. Végül a tejszínt is forgasd hozzá. Kanalazd a kekszes rétegre a kakaós masszát, és tedd a hűtőbe legalább három-négy órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt még megszórhatod csokiforgáccsal is. 
 

Ha te is az egyszerűség híve vagy, ezt a fehér csokis tortát is meg kell sütnöd. Hosszú, házi kísérletezés eredménye, és mindenki a csodájára jár.  



Forrás: https://femina.hu/recept/kakaos-sajttorta/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn